Telekonflikter till havs

TelekonflikterNär den brittiska fregatten Sheffield sänktes av en argentinsk Exocetrobot under Falklandskriget 1982 så var det en telekonflikt som gjorde att roboten inte upptäcktes i tid.  Telekonflikter på fartyg beror delvis på att det är ont om plats för kommunikationsantenner. Antennerna får inte sitta i vägen när fartyget skjuter, masttoppen är reserverad för signalspaning, vindmätaren får inte störas av föremål i närheten och så vidare. Sålunda packas kommunikationsantennerna varför riskerna för telekonflikter ökar betydligt.

——————————————————
Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

13 reaktioner till “Telekonflikter till havs”

 1. Pingback: Roger
 2. Pingback: francis
 3. Pingback: Christian
 4. Pingback: Gerald
 5. Pingback: donald
 6. Pingback: Jorge
 7. Pingback: Peter
 8. Pingback: darrell
 9. Pingback: Guy
 10. Pingback: Karl
 11. Pingback: Joey
 12. Pingback: Juan
 13. Pingback: oliver

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *