Slaget om Storbritannien

Slaget om Storbritannien [Converted]Slaget om Storbritannien sommaren 1940 var ett utnötningskrig. I slutet på september gav tyskarna upp kampen om att skaffa sig luftherravälde och därmed var invasionen av Storbritannien inte möjlig. Den brittiska segern berodde inte på bättre flygplan och piloter utan på att man redan i slutet av 1930-talet hade byggt upp en nätverk med jaktflygbaser, radarstationer, luftvärn, ledningscentraler och vanliga utkikar. När de tyska bombflottorna samlades över Frankrike gick larmet och de brittiska piloterna rusade till sina plan.

——————————————————
Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

13 reaktioner till “Slaget om Storbritannien”

 1. Pingback: kyle
 2. Pingback: oliver
 3. Pingback: Franklin
 4. Pingback: Ramon
 5. Pingback: lyle
 6. Pingback: Luther
 7. Pingback: maurice
 8. Pingback: Andre
 9. Pingback: bill
 10. Pingback: Donnie
 11. Pingback: Fred
 12. Pingback: enrique
 13. Pingback: eric

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *