Omslag Framsyn Nr 6 -1999

Sjömansgossen omslag

Jag möter två sorters officerare idag. De bittra och förtvivlade som i medier vittnar om hur tillvaron rasat samman och de som hör av sig till FOA för att söka kunskap. Den första gruppen får ingen tröst i denna tidning för här talas om förändring som ett konstant tillstånd. I kommentarerna till storaffären mellan Microsoft och Ericsson ges bilden av Sverige som ett stort IT-land. Högteknologin håller på att bli en av de stora näringarna i Sverige och de som inte åker med på det tåget kommer att förlora.

Försvaret står inför ett vägval och detta specialnummer av FOA-tidningen beskriver hur försvaret ska tillhöra framtidens vinnare.

När vi nu går in i nästa årtusende så har en generation för första gången chansen att till nästa generation inte överlämna samma sak fast lite bättre utan något helt nytt som ska passa den nya tiden. Martin Eks sjömansgosse på första sidan är redo att stiga ut i den nya världen full av hot, men också av möjligheter.

Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

19 reaktioner till “Omslag Framsyn Nr 6 -1999”

 1. Pingback: cory
 2. Pingback: freddie
 3. Pingback: Vernon
 4. Pingback: jonathan
 5. Pingback: sergio
 6. Pingback: Gabriel
 7. Pingback: randy
 8. Pingback: Alan
 9. Pingback: michael
 10. Pingback: christopher
 11. Pingback: hugh
 12. Pingback: Evan
 13. Pingback: Jordan
 14. Pingback: travis
 15. Pingback: eugene
 16. Pingback: jesus
 17. Pingback: alfonso
 18. Pingback: lance
 19. Pingback: samuel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *