Krisen – ett sjukdomsförlopp

Krisen ett sjukdomsförloppAtt likna en kris vid ett sjukdomsförlopp kan tyckas långsökt, men det finns många liknande drag. I processen från hotbild till eftervård kan mycket hända och sviterna av sjukdomen eller krisen beror ofta på vilken behandling som har stått till buds. Medicinsk behandling baseras såväl på vetenskapliga rön som på beprövad erfarenhet och det bör även krishantering göra. Utbildning och övning inför kriser är viktiga för att lindra krisernas skadeverkningar. Varje sjukdom går dock inte att bota och en patient kan avlida eller få allvarliga men trots den bästa läkarinsats. Likaså slutar inte varje kris med att allt återgår till det normala bara för att hanteringen sköttes efter konstens alla regler. Men kanske blir konsekvenserna mindre allvarliga och risken för återfall reduceras.

——————————————————
Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

13 reaktioner till “Krisen – ett sjukdomsförlopp”

 1. Pingback: Julius
 2. Pingback: leslie
 3. Pingback: allan
 4. Pingback: edgar
 5. Pingback: Vernon
 6. Pingback: Jerome
 7. Pingback: tyrone
 8. Pingback: Dave
 9. Pingback: peter
 10. Pingback: homer
 11. Pingback: shannon
 12. Pingback: adam
 13. Pingback: Hector

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *