Försvaret förr och nu

Försvaret förr och nu [Converted]Försvaret är en del av samhället. När normer ändras i samhället så ändras de också i försvaret. Men med försvarets stora förändring så ändras också försvarets egna normer. I massarmén var soldaten ett nummer och en rad på en lista. I det lilla försvaret där de flesta soldater är av fri vilja måste varje individ vinnas för saken. I det gamla stora försvaret var det fint att administrera den stora apparaten. I det lilla försvaret är det fint att vara med där det händer. Att göra en insats internationellt. Det betraktas förr bland officerare som en form av skattefinansierad ledighet i solen.

——————————————————
Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

8 reaktioner till “Försvaret förr och nu”

  1. Pingback: Wade
  2. Pingback: edwin
  3. Pingback: dean
  4. Pingback: peter
  5. Pingback: clayton
  6. Pingback: Willard
  7. Pingback: Juan
  8. Pingback: Alexander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *