Den globala härvan

Globalisering [Converted]

För tiotusen år sedan gav oss jordbruksrevolutionen en någorlunda säker tillgång till mat. För fyra hundra år sedan inleddes den industrialisering som kom att övergå till en revolution. Maskiner ersatte muskelkraft. Massan arbetade i fabriker, massan läste tidningar och massan dog på slagfälten. Nu har på bara några decennier informationsrevolutionen kastat världen in i en ny epok. Och nu har världen krympt. Vi talar om globalisering. Här finns mycket gott som en spridning av välstånd. Här finns också många mörka sidor som spridning av kriminalitet, sjukdomar. Här finns stora spänningar. En oroshärd sprider sig i systemet och allt hänger ihop. Vi lever i en global by. Men den är på randen av en revolution. Det som tidigare varit tämligen åtskilt är nu sammanvävt i ett komplext system som inte går kontrollera eller överblicka.

——————————————————
Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

12 reaktioner till “Den globala härvan”

 1. Pingback: ted
 2. Pingback: jordan
 3. Pingback: Glen
 4. Pingback: Ricardo
 5. Pingback: ernest
 6. Pingback: julian
 7. Pingback: Chad
 8. Pingback: derrick
 9. Pingback: Ryan
 10. Pingback: cory
 11. Pingback: Jason
 12. Pingback: ian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *