Ledningssystem för alla insatser

Opil mitten

Ett  flexibelt och rörligt sätt att leda. Det blir följden av att Försvarsmakten växlar från att möta en stor invasion till att lösa ett bredare spektrum av uppgifter. Istället för många staber, till stor del territoriellt bundna och fungerande först efter mobilisering, ska en operativ insatsledning, Opil, och ett fåtal territoriella staber alltid ha beredskap. Opil består av en operationsledning, som är samgrupperad  med ett armé-,  marin – respektive flygtaktiskt kommando. Opil ska leda allt från släckning av skogsbränder till att försvara Gotland mot ett väpnat angrepp.

Text: Jan-Ivar Askelin, Illustration: Martin Ek

12 reaktioner till “Ledningssystem för alla insatser”

 1. Pingback: kent
 2. Pingback: Cameron
 3. Pingback: kyle
 4. Pingback: Nathan
 5. Pingback: Brent
 6. Pingback: Sam
 7. Pingback: joseph
 8. Pingback: nathaniel
 9. Pingback: andrew
 10. Pingback: wendell
 11. Pingback: harvey
 12. Pingback: ronnie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *